vi är den här platsen eller tillståndet är en roman i 3 delar om klass och värdighet. Romanen startar i ett rus. Huvudkaraktären – vi:et – möter vardagen i ett samhälle där ens identitet är avhängig ens bostads- och arbetssituation, där heteronormativitet, kapitalism och marknaden råder. Vi misslyckas och bryts ner under kraven på ständig tillväxt, hamnar i ett tjackmissbruk som självmedicinering, kämpar för att anpassa sig och leva det som kallas ett ”normalt” liv.

Boken är skriven av konstnär Johanna Gustavsson. Redaktör Malin Holgersson. Formgivning Maryam Fanni och Rikard Heberling.

vi är den här platsen eller tillståndet är en fristående fortsättning på romanen jag gör vi varje dag från 2014. Båda böckerna kommer finnas till försäljning under kvällen till mkt extra bra pris.

Under kvällen blir det:

Högläsning ur boken av Alejandra Goic Albornoz, Anna Pirata Stendin och Carina Gunnars.

Vi visar videoverket The Alphabet of Feeling Bad av Karin Michalski och Ann Cvetkovic.

Droger klass och kön – Emma Eleonorasdotter pratar om hur kön och klass påverkar substanserna i droger, som alkohol i smuggelöl och champagne, och effekterna av drogkonsumtion. Som kriminell tjackhora eller cocain and caviar eller dam på dekis.

Dessutom mat och dryck.

Vi är varmt välkomna!

TUSEN TACK TILL CYKLOPEN och Elof Hellström!

Mer info om videoverket The Alphabet of Feeling Bad av Karin Michalski och Ann Cvetkovic:

Videoverket The Alphabet of Feeling Bad (14:22 min) definierar termer från A-Ö, t ex. ”depression”, men också vardagliga negativa känslor som intrycket av att vara fast i en återvändsgränd, att känna sig förlamad eller oförmögen att arbeta, att begravas av krav, att inte räcka till och att ge termerna en annan innebörd. Negativa känslor uppfattas inte som individuella misslyckanden eller sjukdom. Snarare uppstår frågan om hur dessa kollektivt skulle kunna kännas som ”offentliga känslor”, men också politiseras i samband med nyliberala arbetsförhållanden och av homofobi, sexism och rasism.

Alphabet

The Alphabet of Feeling Bad är ett samarbete mellan den Berlinbaserade konstnären Karin Michalski och den USA-baserade teoretikern Ann Cvetkovic. Verket är inspirerat av arbetet av Laruen Berlant, Sara Ahmed, Heather Love och Ann Cvetkovic.

Verket är utvecklats inom ramen för projektet WORDS NEEDED av curatorn Anna Linder för Umeå 2014. Words Needed inkluderar fyra nya produktioner som uttrycker visuella dialoger, gör politiska anspråk och skildrar en möjlig utopisk värld.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s